<<< повернутися | обговорити на форумі >> | Цей документ ви можете також завантажити у форматі MS Word (35КБ) >>>

 

24/10/2008

 

ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З РЕГУЛЮВАННЯ РИНКІВ

ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ

____________________________________________________________

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

23.10.08             м. Київ                    №1236

 


Про внесення змін до розпорядження
Держфінпослуг від 15.10.2008 № 1203

 

Беручи до уваги практику застосування розпорядження Державної комісії з рулювання ринків фінансових послуг України від 15.10.2008 № 1203 «Про тимчасові заходи щодо забезпечення стабільності діяльності кредитних спілок», з метою нейтралізації впливу зовнішньої фінансової кризи, забезпечення стабільності, надійності і безпеки діяльності кредитних спілок та захисту інтересів їх членів, керуючись положеннями статей 19, 27, 28 і 29 Закону України „Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, статтею 26 Закону України „Про кредитні спілки” та пунктами 4 і 5 Положення про Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України, затвердженого Указом Президента України від 04.04.2003 № 292, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України постановила:

1. Унести до розпорядження Державної комісії з рулювання ринків фінансових послуг України від 15.10.2008 № 1203 «Про тимчасові заходи щодо забезпечення стабільності діяльності кредитних спілок» (далі – Розпорядження) такі зміни:

1.1. У пункті 2.1 Розпорядження:

у першому реченні слова «настання строку завершення зобов‘язань за такими договорами внаслідок» та «та/або настання передбачених цими договорами термінів виконання визначених ними зобов‘язань» виключити, а також після слів «строків дії» доповнити словом «таких».

у другому реченні слова «строк повернення яких настав» замінити словами «строк дії договорів за якими закінчився або не був визначеним».

1.2. У пунктах 2.2 – 2.5 Розпорядження слова «в тому числі і за заявами членів про дострокове припинення дії таких договорів та/або дострокове виконання зобов‘язань за такими договорами» виключити та доповнити словами «за якими надійшли заяви членів про дострокове припинення дії відповідних договорів».

1.3. Доповнити Розпорядження після пункту 2.5 новим пунктом такого змісту:

«2.6. для кредитних спілок, які не мають заборгованості за внесками (вкладами) членів на депозитні рахунки, здійснювати розподіл доходу у вигляді плати (процентів) на пайові внески та повернення внесків, що формують капітал кредитної спілки, лише за рахунок коштів, що надходять до кредитної спілки від здійснення нею активних операцій (платежів за наданими кредитами, депозитами в банках та об‘єднаних кредитних спілках тощо)».

1.4 У пункті 3 Розпорядження слова та цифри «жовтень та листопад 2008 року відповідно не пізніше 10 листопада та 10 грудня 2008 року» замінити словами та цифрами «десять та одинадцять місяців 2008 року відповідно не пізніше 25 листопада та 25 грудня 2008 року».

2 . Дане розпорядження набирає чинності з дати його прийняття.

3. Управлінню організаційно-аналітичного забезпечення роботи керівника забезпечити опублікування цього розпорядження у засобах масової інформації.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на члена Комісії – директора департаменту нагляду за кредитними установами.

Голова Комісії                  В. Альошин

 

Протокол № 439 засідання
Комісії від 23.10.08

                                

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >> | Цей документ ви можете також завантажити у форматі MS Word (35КБ) >>>