<<< повернутися | обговорити на форумі >> | фото з Конференції (посилання відкривається у новому вікні) >>>

01/07/2011

Науково-практична конференція з актуальних питань діяльності кредитних спілок

З 20 по 28 червня 2011 року в м. Севастополі, у туристичному комплексі «Любомор’є» сервісними структурами НАКСУ було організовано науково-практичну конференцію з актуальних питань діяльності кредитних спілок. Працівники понад 60-ти кредитних спілок з усієї України з'їхалися до узбережжя Чорного моря, щоб сумістити роботу з відпочинком, озброїтися новими знаннями, отримати корисні рекомендації та відповіді на хвилюючі буденні питання роботи КС, поспілкуватися і поділитися досвідом з колегами.

Програму заходу було побудовано за трьома основними напрямками: юридичні аспекти діяльності в умовах сучасного законодавства, особливості та новини податкового обліку у кредитних спілках і питання організації фінансового моніторингу в КС.

Юрист НАКСУ Олег Новодворський надав присутнім вичерпну інформацію щодо практичного застосування окремих положень Закону України «Про захист персональних даних», який набув чинності з 01 січня 2011 року. Також, у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України, багато уваги було приділено податковим перевіркам.

Доповідь аудитора Наталії Аксьонової була присвячена співпраці з органами ДПС, змінам у податковому законодавстві стосовно кредитних спілок, тонкощам бухгалтерського обліку, новим зборам та застосуванню норм Податкового кодексу.

У зв’язку з набуттям чинності розпорядження Держфінпослуг від 24.02.2011 р. № 102 про внесення змін до Положення про здійснення фінансового моніторингу фінансовими установами, кредитним спілкам необхідно привести свої внутрішні документи у відповідність до даного розпорядження до 4 липня цього року. Один день конференції був цілком присвячений глибокому розгляду цієї теми у лекціях Віце-президента НАКСУ Катерини Калустової. Додатково усі учасники конференції отримали інформаційні матеріали та примірні документи з питань фінансового моніторингу.


фото з Конференції (посилання відкривається у новому вікні) >>>


<<< повернутися | обговорити на форумі >>