<<< повернутися | обговорити на форумі >> | фото з Конференції (посилання відкривається у новому вікні) >>>

26/07/2012

Всесвітня конференція кредитних спілок, м. Гданськ (Польща), 15-18 липня 2012 року

З 15 по 18 липня 2012 року в м. Гданськ (Польща) Всесвітня Рада кредитних спілок (WOCCU) спільно з Касою Крайовою провела чергову Всесвітню конференцію кредитних спілок. В заході взяли участь близько 1300 учасників кредитно-кооперативного руху з понад 50-ти країн з усіх куточків світу.

Місце проведення конференції було обрано невипадково: по-перше, значні досягнення польського руху кредитних спілок заслуговують на особливу увагу, по-друге, цьогоріч виповнюється 20 років відродження кредитно-кооперативного руху Польщі. Для кредитних спілок України місце проведення Всесвітнього форуму було знаменне ще й тим, що у 1990-х роках сотні лідерів українських новостворених кредитних спілок пройшли стажування у Центральній Касі Крайовій та польських "скоках" на території гданського регіону. Необхідно особливо підкреслити, що, на відміну від стажувань, здійснених за рахунок міжнародних проектів, більшу частину стажування було організовано і фінансово підтримано безпосередньо польською Касою Крайовою, яка сама в ті роки лише ставала на ноги.

На Конференції була присутня делегація НАКСУ у складі 10 осіб. яка взяла активну участь у всіх заходах форуму — у пленарних засіданнях і секційних сесіях та інших дійствах.

Під час Конференції відбулось чергове офіційне звітно-виборне засідання Генеральної асамблеї WOCCU , участь у якому взяв Петро Козинець. Крім стандартних звітів та внесення деяких змін до Статуту WOCCU , на Генеральній асамблеї до складу WOCCU було прийнято ряд нових членів, у тому числі, наших сусідів, Центральну асоціацію ощадно-кредитних асоціацій Молдови.

У ході традиційного засідання керівників виконавчих органів асоціацій — членів WOCCU , участь у яких взяли Петро Козинець та Людмила Кравченко, дуже жваво обговорювались, перш за все, питання регулювання діяльності кредитних спілок та впровадження нових технологій.

Під час заключного пленарного засідання українська делегація вручила пам’ятну відзнаку польській Касі Крайовій на честь її 20-річчя та враховуючи дуже вагомий вклад в розбудову руху кредитних спілок в Україні.

Делегація від України особливо відзначила тепле ставлення та виняткову гостинність польської сторони до усіх учасників Конференції, і, в першу чергу, до українського руху. Дуже запам’ятався заключний етап події, який після короткої подорожі на кораблі по р. Мотлава проходив у затишному передмісті Гданська з традиційним гостинним польським частуванням.

В ході перебування на польській землі українська делегація провела численні двосторонні зустрічі зі своїми іноземними колегами. Вони були присвячені питанням подальшої співпраці, а також підготовці до ІІІ Східноєвропейського Конгресу кредитних спілок, який організовує НАКСУ за підтримки WOCCU в м. Чернівці у вересні цього року. Досягнуто домовленості про учать у Конгресі представницьких делегацій з Росії, Польщі, Білорусі, Молдови, Литви, Естонії, Румунії, а також керівництва WOCCU .

Учасники української делегації висловлюють вдячність WOCCU за високий рівень організації Конференції, а також польській приймаючій стороні за гостинність та можливість ознайомитися з визначними пам’ятками польського краю.

Відео з Конференції:



<<< повернутися | обговорити на форумі >> | фоторепортаж з Конференції (посилання відкривається у новому вікні) >>>