<<< повернутися | обговорити на форумі >>

18/02/2013

Семінари на тему «Організація та проведення загальних зборів у 2013 році» та «Особливості роботи з додатковими пайовими внесками в КС. Практичні рекомендації»

14 та 15 лютого 2013 року у Києві Навчально-методичним центром НАКСУ були проведені семінари на тему «Організація та проведення загальних зборів у 2013 році» та «Особливості роботи з додатковими пайовими внесками в КС. Практичні рекомендації». У навчальних заходах взяли участь більше 60 представників кредитних спілок України.

Перед початком семінару з інформацією про поточну ситуацію на ринку та діяльність НАКСУ виступив Президент НАКСУ Петро Козинець.

Тему «Організація та проведення загальних зборів у 2013 році» викладала Віце-президент НАКСУ, Голова правління ОКС НАКСУ Людмила Кравченко. Протягом навчального дня було детально розглянуто питання підготовки до проведення загальних зборів; порядку денного; зміни до статуту, внутрішніх положень та процедур кредитної спілки, які затверджуються загальними зборами; оприлюднення кредитною спілкою річної фінансової звітності, річної консолідованої фінансової звітності та аудиторського висновку; зміни до положень кредитної спілки, які затверджуються спостережною радою та ін.

Протягом наступного дня Віце-президент НАКСУ з питань саморегулівності, Директор фінансового департаменту НАКСУ Катерина Калустова докладно висвітлила тему роботи з додатковими пайовими внесками в КС. Учасникам семінару була надана інформація щодо нормативного регулювання; розподілу доходу на додаткові пайові внески; додаткових фінансових вимог, встановлених для кредитних спілок, які мають намір здійснювати розподіл доходу на пайові внески; оподаткування доходу, нарахованого на додаткові пайові внески; бухобліку додаткових пайових внесків і відображення їх у фінансовій звітності та звітності до Нацкомфінпослуг; внутрішніх документів кредитної спілки та ін.

Окрім великого обсягу необхідної інформації кожен учасник семінару отримав ґрунтовні збірники методичних матеріалів.

Кредитні спілки, які не мали можливості взяти участь у вищеназваних семінарах НАКСУ, можуть придбати методичні матеріали в електронному вигляді. Заявки на придбання матеріалів прохання надсилати у довільній формі за електронною адресою: . Тел. для довідок: (044) 501-18-74, 501-18-75.

 

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >>