<<< повернутися | обговорити на форумі >>

15/04/2015

10-11 квітня 2015 року у м. Львові перебувала численна делегація Всесвітньої Ради кредитних спілок ( WOCCU ). Делегацію очолювали Голова Ради Директорів WOCCU Гжегож Бірецький та Президент WOCCU Брайан Бранч. До складу делегації входили майже всі члени Ради Директорів WOCCU, а саме: Енн Кокран (США), Даніель Бернс (Канада), Патрік Журі (США), Манфред Альфонсо Дазенброк (Бразилія), Брюс Фулке (США), Сильвестр Кадзола (Малаві), Брайан Макрорі (Ірландія), Д-р Чул-сан Мун (Корея), Стівен Стапп (США), Дуг Стоддарт (Канада), а також та помічник Президента WOCCU Пепі Догерті (США) та Директор представництва Національної асоціації кредитних спілок у Варшаві Павел Гжесік (Польща).

Метою візиту поважної делегації до Львова було проведення виїзного засідання Ради Директорів WOCCU в Україні як прояв солідарності світової кооперативної спільноти з рухом кредитних спілок України в контексті анексії Криму, окупації частини Донбасу Росією та складної економічної ситуації в нашій державі.

На виїзному засіданні Ради Директорів, яке вів її Голова Гжегож Бірецький, сенатор Польського сейму, з привітаннями перед учасниками виступили перший заступник Голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, начальник управління внутрішньої політики департаменту Адміністрації Львівського міського голови Євген Бойко, член Нацкомфінпослуг Ольга Максимчук та Президент НАКСУ Петро Козинець.

У своєму привітанні Петро Козинець, зокрема, відзначив, що засідання Ради Директорів WOCCU в Україні є непересічною подією для українських кооператорів, що проходить напередодні 20-річчя вступу НАКСУ до WOCCU, яке відбулося в липні 1995 року.

Гості засідання з українського боку з вдячністю відзначали, що розцінюють цю подію як знак солідарності і підтримки системи кредитних спілок України у непрості для нашої держави часи та поваги кредитно-кооперативної спільноти всього світу до України, наголошували на важливості розвитку кредитних спілок України для становлення економіки і підкреслювали свою готовність до подальшої співпраці з такою впливовою міжнародною організацією як WOCCU .

Також на засіданні зазначалося про важливість участі делегації НАКСУ у Всесвітній конференції кредитних спілок, яка цього року відбудеться 12-15 липня у м Денвері (США).

З розгорнутою презентацією про нинішній стан кредитно-кооперативного руху України і детальним звітом про діяльність НАКСУ виступила віце-президент НАКСУ Людмила Кравченко. Презентація викликала живий інтерес та активне обговорення, кооператори майже з усіх континентів дуже цікавилися ситуацією з кредитними спілками Криму та Донбасу. Також обговорювались шляхи підтримки кредитних спілок України з боку WOCCU та рухів кредитних спілок, що входять до складу Всесвітньої Ради.

Президент WOCCU Брайан Бранч вручив Президенту НАКСУ спеціальну відзнаку як подяку НАКСУ, члену і колезі WOCCU, за вагомий внесок у розвиток кредитних спілок по всьому світі.

В ході неформального спілкування керівництвом НАКСУ було проведено дискусії та переговори з керівництвом WOCCU та лідерами провідних рухів кредитних спілок світу з питань поглиблення співпраці.

Після засідання учасники зустрічі відвідали кредитну спілку „Анісія” (м. Львів), де ознайомилися з історією її створення, розвитку та особливостями поточної діяльності. Кредитну спілку презентував Голова правління Володимир Сидоровський.

Незважаючи на дуже короткий термін перебування делегації WOCCU в Україні, її учасники знайшли час ознайомитись із неповторними пам’ятками Львова. Особливої чарівності місту додавала передсвяткова атмосфера, адже візит до України проходив напередодні Великодніх свят.

На завершення перебування в Україні члени Ради Директорів WOCCU, керівники НАКСУ та КС ”Анісія” відвідали Личаківський некрополь, де віддали шану та поклали квіти на могилу основоположника кредитної кооперації Польщі Франтішека Стефчика.

 

Детально про події, що відбулися у Львові та інтерв’ю з учасниками зустрічі читайте у наступному номері „Бюлетеня кредитних спілок України”.

 

 

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >>