<<< повернутися | обговорити на форумі >>

18/09/2017

Навчально-ознайомча поїздка до Польщі представників органів державної влади України.







З 11 по 14 вересня відбулася навчально-ознайомча поїздка до Польщі представників органів державної влади України. Вона була організована Проектом USAID „Кредитування сільськогосподарських виробників” (КЕП) спільно з Польською Касою Крайовою. Координували візит Павел Гржесік, Віктор Камінскі, Моніка Тарновска (Польська Каса Крайова) та Олена Федькович (Проект КЕП, м. Київ). Метою поїздки було вивчення правового та регуляторного середовища польських кредитних спілок, включаючи новий закон про кредитні спілки 2009 року, доступ до державного банківського фонду гарантування вкладів та державної платіжної інфраструктури, а також поточної системи нагляду за кредитними спілками.

До складу української делегації входили Ігор Пашко, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Денис Ястреб, член Нацкомфінпослуг, Віктор Романюк, Голова підкомітету з питань діяльності небанківських фінансових установ та захисту прав споживачів фінансових послуг профільного комітету Верховної Ради України, Тетяна Боцула, Головний консультант Секретаріату Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності ВРУ, Юрій Гелетій, директор Департаменту Міністерства фінансів України, Валентина Ящук, директор Департаменту з питань фінансового та економічного розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів України, Петро Козинець, Президент НАКСУ, Ольга Мороз, Президент ВАКС.

У рамках поїздки відбулися зустрічі членів української делегації з Головою Державного банківського фонду гарантування Польщі, заступником Міністра фінансів Польщі, Головою Комісії з фінансового контролю, Віце-президентами Національного банку Польщі, заступником Міністра закордонних справ Польщі, сенатором — Головою Комітету державних фінансів та бюджету Сенату і Головою Комітету державних фінансів Сейму.

Незважаючи на стислу тривалість поїздки, її насичена програма, яка включала чималу кількість зустрічей та обговорень, була реалізована повністю. За результатами перемовин польською стороною була висловлена підтримка ініційованого Проектом КЕП обміну професійним досвідом і наголошено на важливості подальшого діалогу з українськими партнерами. Підбиваючи підсумки навчально-ознайомчого візиту до Польщі, члени української делегації висловили сподівання на ефективне впровадження в Україні кращого польського досвіду у сфері кредитної кооперації та подальшу плідну співпрацю з іноземними колегами. Активну участь в офіційному спілкуванні з державними високопосадовцями Польщі та неформальному обговоренні актуальних професійних питань з представниками державної влади України взяли Президенти українських асоціацій кредитних спілок НАКСУ та ВАКС Петро Козинець та Ольга Мороз.


<<< повернутися | обговорити на форумі >>