<<< повернутися | обговорити на форумі >>

26/09/2017

РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ НАКСУ


19-20 вересня 2017 року відбулося розширене засідання Ради НАКСУ. Участь у засіданні взяв провідний експерт Ірландської Ліги кредитних спілок Майкл Геннон.
На розгляд було винесено наступні питання: про результати виборів членів ради НАКСУ в областях; про вибори керівних органів НАКСУ; звіт Виконавчої дирекції НАКСУ за минулий період та стратегічний план НАКСУ на три роки.

Перш за все перший заступник голови Наглядового комітету НАКСУ Володимир Науменко поінформував учасників засідання про результати виборів членів Ради НАКСУ в областях, оскільки строк повноважень членів минулої Ради закінчився. Згідно з наданими протоколами, до Ради НАКСУ було обрано 20 членів, а саме:

від Івано-Франківської області — Тетяну Сульженко (КС „Нафтогазкредит”, м. Івано-Франківськ);
Донецької — Юрія Ковальова (КС „Кредитсталь”, м. Маріуполь);
Дніпропетровської — Тамару Бєтєву (КС „Центральна”, м. Дніпропетровськ);
Житомирської — Віктора Ейсмонта (КС „Добробут”, м. Баранівка);
Закарпатської — Тетяну Липчей (КС „Йван”, м. Хуст);
Запорізької — Петра Харченка (КС „Мелітополь-кредит”, м. Мелітополь);
Київської — Оксану Булаєнко (КС „Господар”, м. Макарів);
м. Києва — Петра Васюка (КС профспілок МВС України);
Луганської — Наталію Серебрянську (КС „Марківкакредитспілка”, м. Марківка);
Львівської — Ірину Махник (КС „Гільдія вуглекопів”, м. Червоноград);
Миколаївської — Миколу Чумакова (КС „Світовид”, м. Первомайськ);
Одеської — Ігоря Мустафаєва (КС „АР МОУ”, м. Одеса);
Сумської — Людмилу Васюхно (КС „Довіра”, м. Охтирка);
Тернопільської — Віктора Подольського (КС „Самопоміч”, м. Бучач);
Харківської — Анну Хлопоніну (КС „Карат”, м. Куп’янськ);
Херсонської — Олега Арсьонова (КС „Єдність”, м. Херсон);
Хмельницької — Анатолія Занюка (КС „Ощадність”, м. Кам’янець-Подільський);
Черкаської — Ганну Семенчук (КС „Кредит-Чорнобиль”, м. Умань);
Чернівецької — Ярослава Кирпушко (КС „Наші люди”, м. Чернівці);
Чернігівської — Ірину Костюченко (КС „Народна воля”, м. Чернігів).

Заслухавши інформацію про вибори, учасники засідання затвердили рішення обласних конференцій про обрання членів Ради НАКСУ і перейшла до обрання керівництва Ради. На посаду Голови Ради НАКСУ було запропоновано кандидатуру Анатолія Занюка, Голови правління кредитної спілки „Ощадність” (м. Кам’янець-Подільський Хмельницької обл.), який очолював Раду НАКСУ попереднього скликання. Дану кандидатуру члени Ради підтримали одноголосно.
За пропозицією Голови Ради заступниками було обрано Юрія Ковальова (КС „Кредитсталь”, м. Маріуполь) та Ігоря Мустафаєва (КС „АР МОУ”, м. Одеса), секретарем — Ірину Костюченко (КС „Народна воля”, м. Чернігів), а також дообрано до Президії НАКСУ Тетяну Сульженко (КС „Нафтогазкредит”, м. Івано-Франківськ), Ярослава Кирпушко (КС „Наші люди”, м. Чернівці) та Петра Васюка (КС профспілок МВС України).

Далі Президент НАКСУ Петро Козинець прозвітував про роботу Виконавчої дирекції НАКСУ за період після останньої Звітно-виборної конференції. У доповіді ішлося про результати фінансової звітності КС — членів НАКСУ за перше півріччя 2017 року; співпрацю з Проектом USAID „Кредитування сільськогосподарських виробників” (КЕП); участь делегації НАКСУ у Всесвітній конференції кредитних спілок, організованій WOCCU, яка проходила у м. Відні (Австрія); роботу з численною міжнародною делегацією WOCCU на чолі з Президентом WOCCU Брайаном Бранчем, яка прибула до України одразу після завершення конференції; участь у форумі кредитних спілок, який пройшов у серпні у м. Стрий на Львівщині; нараду УСКР, НАКСУ та ВАКС, яка пройшла у рамках чергового форуму Світового Конгресу Українців у м. Львові. Також учасникам засідання була надана інформація про навчально-ознайомчу поїздку до Польщі представників органів державної влади України та керівників НАКСУ та ВАКС, а також про рішення Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6405 “Про кредитні спілки”. Після обговорення звіт Виконавчої дирекції НАКСУ був узятий до відома.

Наприкінці першого дня засідання його учасникам були запропоновані презентації Майкла Геннона „Стратегічне планування НАКСУ”, а також Людмили Кравченко у рамках обговорення стратегічного плану НАКСУ. Як відомо, проект стратегічного плану НАКСУ, розробленого на три роки, став результатом спільної роботи Виконавчої дирекції НАКСУ та Ірландської Ліги кредитних спілок.

Наступний день був цілком присвячений детальному обговоренню стратегічного плану НАКСУ, презентованого Людмилою Кравченко та Майклом Генноном, у якому взяла участь більшість членів Ради НАКСУ. Після врахування усіх пропозицій та зауважень членами Ради було затверджено його проект та вирішено розробити план заходів, що їх має бути здійснено у 2018 році для досягнення визначених стратегічним планом цілей, під час наступного засідання Ради НАКСУ.
Закриваючи розширене засідання Ради, Президент НАКСУ подякував пану Геннону та Людмилі Кравченко за плідну чотиримісячну роботу над стратегічним планом НАКСУ.

Завершенням дводенного робочого заходу стало неформальне спілкування його учасників.

<<< повернутися | обговорити на форумі >>