<<< повернутися

 

10-13 листопада

Відбулася друга спеціалізована виставка фінансових послуг для населення “Гроші ЕКСПО 2005”. Виставка, організована компанією “Євроіндекс” за підтримки Ліги страхових організацій та Національної асоціації кредитних спілок України, цього року в павільйоні виставкового центру “КиївЕкспоПлаза” зібрала 60 учасників – банки, страхові та фінансові компанії, пенсійні фонди, кредитні спілки. Експоненти запропонували повний спектр фінансових послуг розрахованих на звичайного українця. Одну з важливих галузей фінансового ринку – кредитні спілки – представляли Національна асоціація кредитних спілок України та Перше кредитне товариство, найпотужніша з вітчизняних спілок.

Традиційну червону стрічку, відкриваючи виставку, перерізали одночасно “в п’ять рук” президент компанії “Євроіндекс” Валерій Пекар, президент ліги страхових організацій України Олександр Філонюк, президент НАКСУ Петро Козинець, голова директорату Української асоціації франчайзингу Андрій Кривонос, регіональний менеджер Visa International cemea Ukraine Сергій Равняго (генеральний спонсор виставки).

Програма виставки передбачала просвітницькі заходи, що мали допомогти відвідувачам зорієнтуватися у вирі фінансової інформації. Другий день виставки спеціально присвятили питанням мікрокредитування. А днем раніше відбулися презентація “Кредитні спілки: вчора, сьогодні, завтра” та круглий стіл “Недержавне пенсійне забезпечення в Україні: проблеми і перспективи”.

Петро Козинець, представляючи Національну асоціацію КС перед аудиторією, що складалася здебільшого з тих, хто вже створив чи бажає створити кредитну спілку, розповів про систему кредитних спілок України, її історію, перспективи та особливості діяльності. Після презентації в процесі неформального спілкування слухачі отримали вичерпні відповіді на низку практичних питань.

Біля стенду НАКСУ завжди було чимало відвідувачів, за чотири дні – близько тисячі чоловік. Більшість з них цікавили практичні питання: які проценти по кредитах або депозитах в кредитних спілках, чи можна взяти кредит на житло або автомобіль... Цій категорії відвідувачів Світлана Логінова та Валентин Посохов, які гостинно зустрічали гостей за “прилавком” НАКСУ, пропонували списки з адресами кредитних спілок, буклети з інформацією про те, як влаштовані кредитні спілки та Національна асоціація, свіжий номер Бюлетеня кредитних спілок... Більш зацікавлені відвідувачі, які думають над створенням кредитної спілки або вже її створили, були раді отримати брошуру “Кредитні спілки. Свій до свого по своє”. Ця “методичка” в яскраво-жовтій обкладинці стала справжнім бестселером.

Краще задовольнити попит потенційних споживачів послуг могла б інформація з пропозиціями від самих кредитних спілок. Адже ніхто не представить кредитну спілку та набір її послуг краще ніж вона сама. Але орендувати власний стенд для окремої спілки – дорого. А от використати для реклами можливості експозиції НАКСУ – доступно кожній з 146 спілок – членів асоціації. Цього разу ніхто такою нагодою не скористався. Залишається хіба що готуватися до виставки наступного року

До речі, стенд одеського Першого кредитного товариства, що давно стало всеукраїнським, відкривши свої філіали в багатьох містах України, поміж інших на виставці виглядав переконливо. Дівчата, які несли вахту в експозиції Першого кредитного, “жалілися”, що посидіти їм вдалося лише останнього робочого дня, в неділю, коли потік відвідувачів спав. Весь інший час біля їхнього стенда стояла черга.

 


<<< повернутися