<<< повернутися

    Хроніка подій

 29 грудня 2020 року
Дорогі колеги-спілчани! Незабаром розпочнеться новий відлік часу, до якого ми усі йдемо з великими надіями та сподіваннями. Високосний рік, що минає, продемонстрував усім свій норов і змусив протистояти не лише економічним негараздам, а й глобальній загрозі — Covid-19, яка внесла суттєві корективи у наше повсякденне життя. Змінився звичний робочий лад, відкладено на невизначений термін наші теплі багатолюдні зібрання, спілкування перейшло в онлайн-режим, — ми стали обережнішими. Змінився і державний регулятор, вимоги, нормативна база. Словом, нам випало жити в епоху змін. Водночас цього року ми отримали можливість присвятити час своїм родинам і завершити особисті справи, що давно були відкладені на потім. Звісно, сьогодні неможливо будувати реалістичні перспективні плани, але усі ми, загартовані новими випробуваннями, дивимось у новий 2021-й рік з вірою у те, що наступного року буде більше сприятливих обставин для розвитку нашої улюбленої спільної справи. Ми вдячні усім своїм членам за постійну підтримку та взаємну повагу, єдність та людяність. Саме це є найбільшим надбанням, непідвладним епідеміям чи економічним потрясінням. Національна асоціація кредитних спілок України щиро вітає усіх з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо усім міцного здоров’я, сімейного затишку, нехай справдяться надії на краще життя і стануться позитивні зміни, яких ми пристрасно очікуємо!
 17 грудня 2020 року
Засідання Ради НАКСУ 17 грудня 2020 року відбулось чергове засідання Ради Національної асоціації кредитних спілок України. На розгляд Ради було винесено наступні питання: звіт Виконавчої дирекції за період, що пройшов після останнього засідання Ради НАКСУ; звіт про виконання бюджету НАКСУ за 11 місяців 2020 року; про бюджет НАКСУ на 2021 рік; про припинення членства кредитної спілки в НАКСУ; різне. Звітуючи про роботу Виконавчої дирекції НАКСУ, Президент Петро Козинець зазначив, що протягом звітного періоду Асоціація працювала у нештатному режимі, викликаному карантинними обмеженнями, виконуючи усі головні стандартні напрямки роботи, попри додаткові виклики, які виникли останнім часом. докладніше >>>
 16 жовтня 2020 року
Шановні колеги! До вашої уваги свіжа статистична інформація по показниках діяльності кредитних спілок світу з 118 країн за 2019 рік, підготовлена фахівцями WOCCU (Всесвітньої Ради кредитних спілок (ВРКС)). Нагадаємо, Національна асоціація кредитних спілок України ось уже протягом 24 років є повним членом WOCCU і представляє українські спілки на міжнародному рівні.
Завантажити 2019_Statistical_Report.doc (345КБ) >>>
 15 жовтня 2020 року
15 жовтня 2020 року з нагоди святкування Міжнародного дня кредитних спілок відбулася онлайн-конференція «Ринок кредитних спілок України сьогодні – реформи, виклики, можливості». У ній брали участь: заступник директора Місії USAID в Україні та Білорусі Сюзан Кутор, перший заступник Голови Національного банку України Катерина Рожкова, заступник начальника експертно-аналітичного управління департаменту ліцензування НБУ Дарина Дашкевич, директор департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ НБУ Ольга Гурбич, директор департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ Ольга Максимчук, директор Проєкту USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників (КЕП)» Ева Сєржиньска, заступник голови правління кредитної спілки «Кредит-Союз» Олена Квочко, президент Всеукраїнської асоціації кредитних спілок Ольга Тугай, президент Національної асоціації кредитних спілок України Петро Козинець. Модерував збори заступник директора Проєкту USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників (КЕП)» в Україні Іван Вишневський. докладніше >>>
 15 жовтня 2020 року
Кожен третій четвер жовтня уся кредитно-кооперативна громадськість світу відзначає своє професійне свято – Міжнародний день кредитних спілок. Уже 72-й рік поспіль цей день є ліпшим приводом, аби вкотре пригадати та осмислити історію руху кредитних спілок, розповісти про його досягнення, відзначити наполегливу працю спілчан і поділитися досвідом із колегами. 15 жовтня 2020 року він проходитиме під гаслом: "Inspiring hope for a global community" („Сповнюємо надією світову спільноту”), яке підкреслює важливу роль кредитних спілок, яку вони відіграють у світі, особливо в умовах пандемії, що стрімко шириться і є великою загрозою для глобальної економіки та життя і здоров’я людей. Вагомий внесок кредитних спілок сьогодні важко переоцінити: понад 86000 КС надають необхідні фінансові послуги більш ніж 290 мільйонам громадян у 118 країнах світу. Кредитні спілки України — частина світового руху, а НАКСУ є представником руху кредитних спілок України у Всесвітній Раді кредитних спілок (WOCCU) з 1996 року, репрезентуючи українські КС на міжнародному рівні. Цього року кредитні спілки, на жаль, не мають змоги відзначити своє професійне свято у традиційному форматі. Однак завдяки сучасним технологіям усі заплановані святкові заходи вони організовують в інтернет-просторі: професійне спілкування, заходи задля залучення нових членів, благодійні акції, конкурси, тематичні радіо- і телепередачі тощо. Національна асоціація кредитних спілок України щиро вітає усіх колег, лідерів, працівників та членів кредитних спілок з міжнародним святом! Нехай наша добра справа завжди буде потрібною і корисною співгромадянам, а єдність та відданість кооперативним принципам сприяє створенню міцної і потужної системи кредитної кооперації України!
 5 жовтня 2020 року
Шановні колеги! Українська світова кооперативна Рада інформує, що 17 жовтня Cвітовий Конґрес Українців проведе перший віртуальний форум «Єднаємось Україною». Трансляція заходу буде здійснюватися онлайн та в прямому ефірі телеканалів UA Перший та UA Культура. З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланнями: unitedbyukraine.com/ua, FB page.
 14 вересня 2020 року
Об’єднаною кредитною спілкою Національної асоціації кредитних спілок України (ОКС НАКСУ) отримано відповідь від Державної податкової служби України на ряд питань щодо застосування РРО. При цьому, в отриманій відповіді, зокрема, зазначено, що: „при сплаті членами кредитної спілки (фізичними особами) вступного внеску, обов’язкового пайового внеску та цільових внесків, які формують майно кредитної спілки або отриманні ними доходу на свій пайовий внесок, а також при здійсненні обліку виплати заробітної плати застосування РРО не вимагається.” Повний текст відповіді ДПС разом із запитом ОКС НАКСУ додаються.
Запит ОКС НАКСУ >>> | Відповідь ДПС >>>
 19 серпня 2020 року
Шановні колеги! Як ви знаєте, наразі йде широке обговорення проєкту Закону України «Про кредитні спілки» з представниками кредитних спілок – членів НАКСУ та ВАКС. У рамках цього процесу було, зокрема, розроблено опитувальник для кредитних спілок. За результатами опитування було сформовано конкретне бачення майбутньої моделі кредитної спілки, викладено очікування ринку та надіслано спільного листа НАКСУ та ВАКС до Національного банку України.
Спільний лист ВАКС і НАКСУ щодо моделі КС >>> (PDF, 346КБ)
 28 липня 2020 року
Національна асоціація кредитних спілок України щиро вітає Снятинську кредитну спілку з 20-річчям та КС „Запоріжжя” з 16-річчям діяльності! Нехай і надалі значні професійні досягнення, виважені рішення, невичерпна енергія та ділова наполегливість допомагають плідно працювати в ім’я благополуччя та добробуту українського народу. Зичимо міцного здоров’я, щастя, благополуччя і достатку!
 28 липня 2020 року
28 липня 2020 року у форматі відеоконференції відбулася презентація проєкту Положення про порядок інспектування небанківських фінансових установ, розробленого Національним банком України. У зустрічі брали участь представники НБУ та понад 200 представників небанківських фінансових установ, у т.ч. НАКСУ та лідери КС — членів асоціації. Проєкт Положення було розроблено з метою унормування порядку інспектування діяльності учасників ринків небанківських фінансових послуг, що забезпечить прозорість процесу, дасть можливість учасникам реалізувати право на ознайомлення з результатами інспекційної перевірки та надання відповідних пояснень або заперечень. У ході відеоконференції відповідальними працівниками Нацбанку було надано детальну інформацію щодо видів інспекційних перевірок, порядку їх організації та проведення, складу інспекційної групи, прав та обов’язків її членів, прав та обов’язків керівників і працівників об’єкта перевірки, порядку доступу до приміщень, систем автоматизації операцій, інформації/документів та їх копій, оформлення результатів інспекційних перевірок, порядку дій у разі перешкоджання здійсненню перевірок. Після презентації відбулось активне обговорення ключових позицій проєкту Положення. Нагадаємо, громадське обговорення розміщеного на сайті Національного банку проєкту Положення про порядок інспектування небанківських фінансових установ триватиме до 16 серпня 2020 року. Зауваження та пропозиції до нього приймаються на електронну адресу Національного банку України: NBFI.regulations@bank.gov.ua.
 15 липня 2020 року
Шановні колеги! Як ми вже повідомляли, протягом тривалого часу КС „Запоріжжя” за участю НАКСУ вела судові тяжби з Державною фіскальною службою з приводу виключення спілки з Реєстру неприбуткових установ та організацій. І ось нарешті на підставі рішення Третього апеляційного адміністративного суду від 18 березня 2020 року КС „Запоріжжя” кредитну спілку „Запоріжжя” 13 липня 2020 року було включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Вітаємо спілчан з цією перемогою, що є гарним прикладом для наслідування! докладніше >>>
 15 липня 2020 року
Дорогі наші, незамінні та відповідальні бухгалтери кредитних спілок! Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята! Ви — сумлінні й цінні фахівці, уособлення акуратності и точності, без вашої надважливої роботи не може обійтися ніхто. Тож нехай вам у кожній ситуації вдається тримати баланс, облік ведеться з легкістю, а звіти складаються з ентузіазмом! Здоров’я, душевного спокою, сімейного благополуччя, достатку й позитивного сальдо у житті!
 1 липня 2020 року
1 липня 2020 року з приводу приймання Національним банком функцій регулювання ринку ("спліт") відбулась онлайн-зустріч з майже 500 учасниками ринку небанківських фінансових послуг. Від Національного банку у зустрічі брали участь Голова НБУ Яків Смолій, перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова, заступник Голови НБУ Дмитро Сологуб, директор Офісу Правління НБУ Арсен Макарчук, директор Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ Ольга Гурбич, директор Департаменту ліцензування Олександр Бевз, директор Департаменту статистики та звітності Юрій Половньов, директор Департаменту виїзних перевірок Денис Новиков, директор Департаменту нагляду за страховим ринком Ольга Максимчук, директор Департаменту фінансового моніторингу Ігор Береза, начальник Управління захисту прав споживачів фінансових послуг Ольга Лобайчук. У вступному слові Голова центробанку, зокрема, зазначив, що фінансова стабільність неможлива без здорового, прозорого та ефективного ринку небанківських фінансових послуг. НБУ очікує доброчесної поведінки, прозорості та клієнторієнтованості від небанківських установ. В новій ролі першочергову увагу регулятора буде приділено створенню та впровадженню інтегрованої моделі регулювання та нагляду за фінансовими ринками, подальшому реформуванню небанківського ринку відповідно до провідних міжнародних практик. На завершення Яків Смолій закликав долучатися до співпраці для реформування та розвитку сектору. докладніше >>>
 23 червня 2020 року
23 червня 2020 року відбулася XXVІІ Звітно-виборна Конференція НАКСУ. У ній у режимі відеоконференції взяли участь 44 делегати, які представляють 53 кредитних спілки – члени НАКСУ. До порядку денного Конференції були включені наступні питання: — звіт Ради НАКСУ, — звіт Наглядового комітету, — звіт Виконавчої дирекції НАКСУ, — фінансовий звіт, — вибори членів Наглядового комітету НАКСУ. Голова Ради НАКСУ Анатолій Занюк відзвітував перед учасниками засідання про діяльність Ради НАКСУ протягом періоду від останньої Конференції НАКСУ. Так, головну увагу Ради було приділено питанням законодавчого регулювання діяльності кредитних спілок, підготовці до зміни державного регулятора і першочерговим стратегічним завданням, що стоять перед НАКСУ у зв’язку з передачею повноважень з регулювання діяльності кредитних спілок від Нацкомфінпослуг до Національного банку України, нормотворчим ініціативам Нацкомфінпослуг, ін. докладніше >>>
 11 червня 2020 року
11 червня 2020 року на виконання рішення Ради НАКСУ було проведено круглий стіл з обговорення актуальних питань діяльності кредитних спілок у режимі відеоконференції. У засідання брали участь лідери 36 кредитних спілок — членів НАКСУ та представники Виконавчої дирекції НАКСУ. Модерувала засідання віцепрезидент НАКСУ Людмила Кравченко. Під час круглого столу Людмила Кравченко проінформувала його учасників про нинішню ситуацію, пов’язану із законодавством про кредитні спілки та фінансові послуги, а також набуття чинності Розпорядженням №177 „Про затвердження Порядку складання та подання звітності кредитними спілками та об'єднаними кредитними спілками до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг”. докладніше >>>
 9 червня 2020 року
Дорогі друзі! 9 червня 2020 року Національній асоціації кредитних спілок України виповнилось 26 років! Це спільне свято усіх колег-спілчан, чия професійність та відданість своїй справі забезпечують безперебійну плідну діяльність асоціації! За увесь час свого існування НАКСУ, як і усі кредитні спілки, об’єднані нею, переживала і сприятливі, і кризові періоди. Завдяки монолітному колективу, безцінному досвіду, єдності та злагодженим спільним зусиллям асоціація набула однієї з найважливіших якостей — здатності швидко адаптуватися до стрімко змінюваних реалій і продовжувати наполегливо відстоювати інтереси кредитних спілок на усіх рівнях. Ця робота продовжуватиметься і надалі, аби невтомно змінювати ситуацію на краще, виконуючи головну місію фінансової кооперації. Цього року, на жаль, НАКСУ не має можливості організувати широке святкування, яке за кілька десятиліть вже стало улюбленою традицією її членів. Проте кожен з нас, нехай і на відстані, відчуває нашу згуртованість, взаємопідтримку і сповнений святкового настрою з нагоди чергової віхи у житті асоціації. Щиро вітаємо усі кредитні спілки – члени НАКСУ, активістів та усіх причетних до створення асоціації зі святом! Єднаймося, бо ми того варті!
 22 травня 2020 року
Національна асоціація кредитних спілок України з великим сумом та скорботою сповіщає, що 22 травня 2020 року пішов з життя один із вірних діячів кредитної кооперації Івано-Франківщини, засновник і перший голова правління кредитної спілки «Надія» з м. Тлумач Степан Михайлович Костюк. Створена ним у 1997 році кредитна спілка понад два десятиріччя успішно працює на Прикарпатті. Вже молоде покоління підтримує розвиток кооперативного руху. Степан Михайлович був великим патріотом України, щиро любив свій край і боровся за незалежність нашої держави з початку 90-х років. НАКСУ висловлює глибокі співчуття родичам, близьким та колегам Степана Михайловича, зокрема, усьому колективу КС “Надія”, з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять про цю прекрасну людину назавжди залишиться у наших серцях.
 21 травня 2020 року
21 травня 2020 року відбулось чергове засідання Ради Національної асоціації кредитних спілок України. Засідання проходило у форматі відеоконференції на платформі Zoom. На розгляд Ради було винесено наступні питання: — затвердження протоколу засідання Ради НАКСУ; — звіт Виконавчої дирекції НАКСУ за період, що пройшов після останнього засідання Ради НАКСУ; — про скликання чергової Конференції НАКСУ та про формат її проведення; — обговорення поточної ситуації, визначення пріоритетів та затвердження заходів НАКСУ в контексті зміни державного регулятора діяльності кредитних спілок; — різне. докладніше >>>
 15 травня 2020 року
Шановні колеги! Минулого року кредитна спілка — член НАКСУ „Запоріжжя” вдруге звернулася до Запорізького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Головного управління ДФС у Запорізькій області (третьою особою виступила НАКСУ) про визнання протиправним та скасування рішення про відмову у включенні (повторному включенні кредитної спілки) до реєстру неприбуткових установ та організацій та зобов’язання включити КС „Запоріжжя” до цього реєстру, з якого 2017 року спілку було виключено. За підсумками ряду судових засідань Запорізьким окружним адміністративним судом адміністративний позов КС „Запоріжжя” 2019 року було задоволено. Однак дане рішення не влаштувало ГУ ДФС, і ним було подано апеляційну скаргу, обґрунтовану нормами Податкового кодексу у розумінні представників фіскального органу. За результатами розгляду апеляційної скарги ГУ ДФС у Запорізькій області Третій апеляційний адміністративний суд ПОСТАНОВИВ: Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Запорізькій області залишити без задоволення. Рішення Запорізького окружного адміністративного суду залишити без змін. Національна асоціація вітає колег зі спільною перемогою, досягнутою завдяки цілеспрямованості, терпінню та злагодженим діям!
 14 травня 2020 року
Національна асоціація кредитних спілок України з великим сумом та скорботою сповіщає, що 11 травня 2020 року пішов з життя один з вірних діячів кредитної кооперації України, засновник, незмінний Голова правління кредитної спілки „Марківкакредитспілка” Володимир Іванович Руденко. Створена ним 1998 року на Луганщині „Марківкакредитспілка”, яку перші шість років він очолював на громадських засадах, вже понад два десятиріччя веде безперервну діяльність, постійно опікуючись покращенням суспільного добробуту, незважаючи на усі несприятливі умови та наближеність до окупованих територій. Сміливість, ентузіазм і доброзичливість Володимира Івановича, його віра у свою справу, заповзятість та відповідальність стали взірцем для виховання гідного молодого покоління кооператорів. Володимир Іванович був великим патріотом України, щиро любив її і завжди відстоював свою чітку позицію, з якою важко було не погодитися, боровся за справедливість та виконував свою просвітницьку місію за покликом серця. Національна асоціація кредитних спілок України висловлює глибоке співчуття близьким, родичам та колегам Володимира Руденко, усьому колективу КС «Марківкакредитспілка» з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять про Володимира Івановича назавжди залишиться в наших серцях.
 13 травня 2020 року
Шановні колеги! Як ви знаєте, Національний банк оприлюднив Білу книгу "Майбутнє регулювання кредитних спілок". Враховуючи, що викладені у ній пропозиції та бачення не є остаточними та відкриті до обговорення, НАКСУ бере активну участь в опрацюванні запропонованих підходів до регулювання для визначення найкращих шляхів регулювання окремих питань діяльності кредитних спілок.

Пропонуємо ознайомитися з пропозиціями НАКСУ, поданими до Національного банку України, щодо вдосконалення законодавства про захист прав кредитодавців. Пропонуємо ознайомитися з пропозиціями НАКСУ, поданими до Національного банку України, щодо вдосконалення законодавства про захист прав кредитодавців >>>

 13 травня 2020 року
Шановні колеги!

У рамках громадського обговорення проєкту Закону "Про фінансові послуги та діяльність з надання фінансових послуг", оприлюдненого на сайті Національного банку України, НАКСУ було розроблено і офіційно подано до НБУ пропозиції та зауваження до даного законопроєкту, з якими можна ознайомитися тут >>>

 19 квітня 2020 року
Шановні друзі! Національна асоціація кредитних спілок України вітає усіх зі Світлим Христовим Воскресінням!

Цього року ми відзначаємо одне з найбільших християнських свят у небувалих умовах. Це період, коли найголовнішим нашим завданням є з повною відповідальністю поставитися до обмежувальних заходів задля збереження здоров’я та життя людей. Для усіх нас це безпрецедентне випробування, проте ми, без сумніву, з ним упораємося і незабаром життя повернеться до звичного ладу.

Благословенний час Христового Воскресіння несе усім нам надію на краще прийдешнє, укріпляє віру та живить душу. Єдність, заснована на споконвічних християнських моральних цінностях, буде завжди згуртовувати всіх нас.

«Христос Воскрес» ми говоримо з надією і радістю. Тож нехай передзвін великодніх дзвонів принесе лише благі вісті, нехай серця наповняться радістю, хай віра допомагає долати труднощі. Бажаємо йти по життю з доброю мрією, високими прагненнями, щирою надією, міцною вірою і великою любов’ю. Нехай ніжний аромат здобних пасок, яскраві барви крашанок, дзвінкий сміх і світлі посмішки близьких наповнять цей день справжнім дивом і гарним настроєм!

Христос воскрес!
Воістину воскрес!

 2 квітня 2020 року
Шановні колеги! Кабінет Міністрів України розширив перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Відтепер, дозволено функціонування всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів і КРЕДИТНИХ СПІЛОК. Про це йдеться на сайті Кабінету Міністрів України за посиланням https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-rozshiriv-perelik-dozvolenih-vidiv-gospodarskoyi-diyalnosti-pid-chas-karantinu Також, для Вашої зручності наводимо витяг із зазначеного повідомлення тут: „Рішенням Уряду внесено зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які розширюють перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Крім того, Уряд надав рекомендації для бізнесу з метою посилення контролю за дотриманням санітарних і протиепідемічних вимог. докладніше >>>
 27 березня 2020 року
З метою врегулювання нагальних питань, які постали перед кредитними спілками в поточній ситуації, Національна асоціація кредитних спілок України активно відстоює інтереси кредитних спілок перед органами державної влади. Зокрема, НАКСУ відправлено звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Постанови КМУ № 211 та звернення до Нацкомфінпослуг щодо заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19). Триває співпраця з Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України. Також, з боку НАКСУ у співпраці з Всеукраїнською асоціацією кредитних спілок у відповідь на лист Нацкомфінпослуг підготовлено комплекс наступних невідкладних заходів, а саме: На період дії карантину та протягом наступного звітного кварталу після його завершення запровадити для кредитних спілок спеціальний регуляторних режим докладніше >>>
 19 березня 2020 року

11.03.2020 року було ухвалено Постанову Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 р. N 211 Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (Із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року N 215) (далі – Постанова № 211), п. 3) частини другої якої містить вимогу заборонити з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. роботу низки суб'єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.
Таким чином серед суб'єктів ринку фінансових послуг право на здійснення діяльності, яка передбачає приймання відвідувачів, отримали лише банківський і страховий ринки. НАКСУ, інші об'єднання фінансових установ та Громадська рада при Нацкомфінпослуг звернулись Кабінету Міністрів України із пропозицією внести зміни до Постанови № 211, а саме у підпункті 3 пункту 2 Постанови словосполучення «провадження банківської та страхової діяльності» замінити на «провадження діяльності з надання фінансових послуг».
Відповідні листи з проханням звернутись до Кабінету Міністрів України для розв’язання вищезазначеної проблеми також були направлені і до Нацкомфінпослуг, яка оперативно підтримала пропозиції суб’єктів ринку фінансових послуг у своєму зверненні, яке додається. | завантажити Лист до КМУ щодо постанови 211 (PDF, 415кб) >>>

 8 березня 2020 року
Милі жінки! У цей прекрасний весняний день вітаємо вас із міжнародним жіночим святом! Завдяки вам, вашій красі та чарівності, променистим посмішкам сірі будні набувають яскравих відтінків. Ми, чоловіки, високо цінуємо вашу щоденну працю, за яку висловлюємо щиру вдячність та захоплення. Ви — наша найбільша коштовність, яку ми завжди оберігатимемо. Бажаємо здоров’я, натхнення, радості та успіху, нехай увесь рік у душі панує весна, а життя буде сповнене коханням, щастям, приємними сюрпризами і добрими людьми!
 6 березня 2020 року
6 березня 2020 року у Національному банку України у рамках проекту Спліт відбулася робоча зустріч з питань складання та подання звітності небанківськими фінансовими установами (НФУ) до Національного банку України. У зустрічі брали участь Юрій Половньов – директор Департаменту статистики та звітності НБУ, Максим Кущ – заступник директора Департаменту інформаційних технологій, представники асоціацій усіх секторів небанківського фінансового ринку, зокрема, від НАКСУ — президент асоціації Петро Козинець та віце-президент Людмила Кравченко. Представники Національного банку передусім зробили презентацію «Подання звітності НФУ до НБУ: адаптація до нових вимог і стандартів, плани розвитку”, підготовлену Департаментом статистики та звітності Нацбанку. Презентація містила інформацію щодо архітектури системи подання звітності, тестового періоду для НФУ, планів розвитку функції подання звітності, ін. Зокрема, спікерами було зазначено, що для НФУ передбачено вільний вибір постачальника програмного забезпечення, основним форматом звітності лишається XML (у перспективі — XBRL), звітність подаватиметься щомісячно і щоквартально у безпаперовій версії з накладенням КЕП (кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якому АЦСК), створено веб-портал з кабінетом користувача, де міститься уся необхідна інформація, для початку подання звітності на порталі НБУ буде розміщено відеоінструкцію. докладніше >>>
 3 березня 2020 року
3 березня 2020 року кредитна спілка „Буковина” з м. Чернівців відзначає своє 20-річчя. Усі ці роки спілка віддано служить буковинцям, надаючи доступні і такі необхідні фінансові послуги. Висока довіра населення є найкращим підтвердженням вірно обраної стратегії, надійного фінансового стану установи та мудрого і зваженого керівництва, а вірність кооперативним принципам є запорукою сталого розвитку задля підвищення добробуту членів спілки. Національна асоціація кредитних спілок України щиро вітає колег з ювілейною подією! Нехай багаторічний досвід сприяє подальшій впевненій діяльності, нові звершення впродовж багатьох наступних років додають життєвих сил, а вдячністю за продуктивну роботу завжди буде глибока людська повага!
 16 січня 2020 року
16 січня 2020 року У київському міжнародному конференц-центрі "Парковий" відбулась щорічна зустріч Національного банку України за участю прем’єр-міністра, голови Нацбанку, міністра фінансів, керівництва профільних регуляторів та широкого представництва фінансового сектору України. На зустрічі було презентовано стратегію фінансового сектору України до 2025 року, яку в ході засідання було урочисто підписано. Від НАКСУ участь у засіданні приймали Петро Козинець, Людмила Кравченко, Алевтина Спітковська, Ірина Боголюбова та Петро Васюк. докладніше >>>
 16 січня 2020 року
Шановні колеги! Як Ви знаєте, одним із важливих питань, над вирішенням яких протягом останніх місяців наполегливо працювала НАКСУ, залишалося питання про перенесення строків подання кредитними спілками звітності на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі (звітність в форматі XBRL). Сьогодні, 15 січня 2020 року, Верховною Радою України у другому читанні та в цілому прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (№1209-1) (далі – Закон). Серед іншого Законом внесено зміни у „Прикінцеві положення” Закону України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” в частині визнання 2020 року (а не 2019 року, як це було зазначено раніше) першим звітним періодом, за який підприємства, які зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти, подають фінансову звітність на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Архів НОВИН (з 01.01.2020 по 31.12.2020) >>>
Архів НОВИН (з 01.01.2019 по 31.12.2019) >>>
Архів НОВИН (з 01.01.2018 по 31.12.2018) >>>
Архів НОВИН (з 01.01.2017 по 31.12.2017) >>>
Архів НОВИН (з 01.01.2016 по 31.12.2016) >>>
Архів НОВИН (з 01.01.2015 по 31.12.2015) >>>
Архів НОВИН (з 01.01.2014 по 31.12.2014) >>>
Архів НОВИН (з 11.09.2012 по 27.12.2013) >>>
Архів НОВИН (з 08.08.2011 по 05.09.2012) >>>
Архів НОВИН (з 14.01.2011 по 02.08.2011) >>>
Архів НОВИН (з 25.11.2009 по 29.12.2010) >>>
Архів НОВИН (з 27.01.2009 по 13.11.2009) >>>
Архів НОВИН (з 30.01.2008 по 25.12.2008) >>>
Архів НОВИН (з 16.01.2007 по 24.01.2008) >>>
Архів НОВИН (з 4.10.2005 по 9.10.2006) >>>
Архів НОВИН (з 1.06.2005 по 23.09.2005) >>>
Архів НОВИН (з 19.11.2004 по 25.05.2005) >>>
Архів НОВИН (з 28.11.2003 по 4.11.2004) >>>
Архів НОВИН (з 9.10.2003 по 21.11.2003) >>>
Архів НОВИН (з 5.08.2003 по 2.10.2003) >>>
Архів НОВИН (з 23.05.2003 по 11.08.2003) >>>
Архів НОВИН (з 17.04.2003 по 23.05.2003) >>>
Архів НОВИН (з 25.02.2003 по 28.03.2003) >>>
Архів НОВИН (з 14.01.2003 по 11.02.2003) >>>
Архів НОВИН (з 17.10.2002 по 27.12.2002) >>>
Архів НОВИН (з 17.07.2002 по 21.10.2002) >>>
Архів НОВИН (з 23.02.2002 по 21.06.2002) >>>
Архів НОВИН (з 20.12.2001 по 21.02.2002) >>>
Архів НОВИН (з 3.08.2001 по 23.11.2001) >>>
Архів НОВИН (з 29.05.2001 по 16.07.2001) >>>
Архів НОВИН (з 27.03.2001 по 25.05.2001) >>>
Архів НОВИН (з 3.01.2001 по 4.04.2001) >>>
Архів НОВИН (з 1.10.2000 по 20.12.2000) >>>
Архів НОВИН (з 7.07.2000 по 23.09.2000) >>>
Архів НОВИН (з 19.04.2000 по 7.07.2000) >>>
Архів НОВИН (з 23.03.2000 по 19.04.2000) >>>
Архів НОВИН (з 20.01.2000 по 3.03.2000) >>>

<<< повернутися